Hoe sluit je twee beeldschermen aan?

Geplaatst door Puck Schagen op

De laatste tijd willen steeds meer mensen twee beeldschermen gebruiken naast hun normale laptop. Dat is natuurlijk hartstikke handig zodat je alles makkelijk op een rijtje hebt. Helaas is het niet voor alle devices mogelijk om twee beeldschermen aan te sluiten. Daarnaast, als het wel mogelijk is, zijn er meerdere mogelijkheden voor twe schermen. Maar wat is nou het beste?

USB naar VGA adapter of USB naar HDMI adapter

Als jouw beeldscherm een VGA-poort bevat, dan kun je natuurlijk een USB naar VGA adapter gebruiken. Dit kan in theorie ook met twee schermen en daarmee dus twee USB naar VGA adapters, maar in praktijk blijkt toch dat deze manier zorgt dat de beeldschermen kunnen uitvallen of het toch niet helemaal goed doen. 

Daarnaast kan je ook een HDMI poort bevatten. Wanneer je twee verschillende USB naar HDMI adapters gebruikt, gebeurd hetzelfde als bij een USB naar VGA. Twee adapters gebruiken is dus niet de beste oplossing.

                  

Hierboven is het verschil tussen een VGA en een HDMI poort goed te zien. Nu kun je makkelijk checken wat jij voor poort hebt.

 

Combinaties

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je van beide een hebt. Dan kun je zowel jouw VGA aansluiting en jouw HDMI aansluiting gebruiken zonder hulp van een adapter. 

Ook kun je bijvoorbeeld één VGA/HDMI naar USB 3.0 adapter gebruiken voor het ene beeldscherm en voor het andere beeldscherm de normale VGA of HDMI poort gebruiken. 

       

Hierboven zie je zowel een  USB naar HDMI adapter en een USB naar VGA adapter

Voor als deze combinaties kan gelden dat de beelden af en toe flikkeren of uitvallen.

Alles in een

Het slimste om te doen is om de twee beeldschermen in een keer aan te sluiten op jouw laptop. Dit kan bijvoorbeeld met een dockingstation. Een dockingstation heeft verschillende poorten waardoor jij meerdere soorten apparatuur kunt aansluiten op jouw laptop. Ook zorgt een dockingstation ervoor dat de signalen voor twee schermen goed worden doorgegeven waardoor de schermen niet plotseling uitvallen. 

Als je dan dus kiest voor een dockingstation, is het natuurlijk wel handig als deze in ieder geval genoeg HDMI of VGA poorten heeft voor jouw twee extra beeldschermen. 

De USB 3.0 Dockingstation All-in-one is er zo een. door zowel HDMI als VGA en DVI poorten te hebben, is het mogelijk om twee beeldschermen aan te sluiten op jouw laptop. Dat zo een dockingstation twee extra schermen ondersteunt, zie je ook als er staat dat zo een dockingstation Dual 2K Display ondersteunt. 

 

 

 

USB 3.0 Universal Docking Station met Dual 4K Display geeft aan twee beeldschermen een nog hogere resolutie dan de USB 3.0 Dockingstation All-in-one. Met meerdere Display poorten en HMDI poorten zit jij sowieso goed! 

 

Wat als ik een USB-C aansluiting heb?

Als je toch een USB-C aansluiting hebt in plaats van een USB-3 poort, dan zijn deze dockingstations niet voor jou. Wel kun je dan naar https://www.usb-c-adapters.nl en daar kijken naar de juiste dockingstations voor jou. 

 

Weet je niet wat voor aansluitingen jij allemaal hebt en wat het verschil is? Lees dan hier ons artikel over verschillende soorten USB!

 

 

 

  

 

 

 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht